VDGP

Zijn uw pensioen zaken eigenlijk wel goed geregeld?

Home  >>  Financiën en Verzekeringen  >>  Zijn uw pensioen zaken eigenlijk wel goed geregeld?

Gaat u op latere leeftijd uit elkaar? Dan is dat misschien nog wel erger dan wanneer u jonge kinderen hebt of nog geen kinderen. Misschien zijn de kinderen al het huis uit en wordt het tijd om een punt achter uw huwelijk te zetten. De tijd is aangebroken om aan uzelf te denken en om iets moois uit het leven te halen. Dat u dan uw pensioen zaken op orde moet hebben spreekt voor zich. Sterker nog, de pensioen zaken van uw ex-partner spelen in dit geval en erg grote rol in uw eigen leven. Want de kans is vrij groot dat u recht hebt op misschien wel de helft van het gebouwde pensioen. Misschien bent u nog lang geen 65 jaar en kunt u er dus nu nog geen gebruik van maken, het is wel zo verstandig om deze pensioen zaken nu te regelen in plaats van over 15 of 25 jaar. Want dan bent u uw ex-partner wellicht allang uit het oog verloren en staat u er niet eens bij stil dat u ooit recht hebt gehad op een fors bedrag. Herkent u dit probleem en hebt u het idee dat u recht hebt op een percentage van het opgebouwde pensioen? Dergelijke zaken kunnen wij van pensioen-zaken.nl voor u bekijken en regelen. Bent u ooit op huwelijkse voorwaarden getrouwd? Dan geldt er wellicht een andere regeling. Maar ook dan is de kans aanzienlijk groot dat u recht hebt op wederzijds pensioen.

Dankzij onze service zullen uw pensioen zaken opgelost worden

De regeling dat men recht heeft op de helft van het pensioen dat de ander heeft opgebouwd is uiteraard wederkerig: het geldt ook voor uw pensioen. Maar als dat lager is dan zult u netto meer geld krijgen en vice versa. Deze regeling is van toepassing op vrijwel alle echtscheidingen na 30 april 1995. Daarbij is het van groot belang dat deze pensioen zaken binnen 2 jaar na de echtscheiding worden geregeld. Want na twee jaar verloopt dit recht bij de pensioenfondsen. Het tijdig inlichten is dus van groot belang zodat ze de pensioenen evenredig kunnen vereffenen. Na de scheiding behoudt u trouwens tevens:

  • Het partnerpensioen,
  • En het nabestaandenpensioen mocht een van beiden overlijden,
  • Dergelijke pensioen zaken kunnen we tevens voor u behartigen.

Hebt u eigenlijk geen enkel idee hoe uw pensioen er uit ziet? Dan kunt u deze pensioen zaken inzien door in te loggen via DigiD op de website over het pensioenoverzicht. Mocht u verder nog vragen hebben over deze pensioen zaken dan kunt u aldus bij ons aankloppen. Onze mediators en advocaten kunnen deze pensioen zaken voor u bemiddelen zodat er een eerlijke schikking getroffen kan worden. En mits noodzakelijk kunnen we de zaak zelfs voor de rechter brengen zodat hij of zij een eerlijk oordeel kan vellen.

Een scheiding is onprettig, maar laat niet het kaas van uw brood eten

Een scheiding is altijd erg, zeker als u lang bij elkaar bent geweest en er kinderen in het spel zijn. U hebt uw hele leven voor hen gezorgd en daarnaast hard gewerkt. U hebt dan ook recht op een stevig pensioen na uw 67e. Dat maakt het op orde brengen van uw pensioen zaken zo belangrijk. Wilt u graag een adviesgesprek of direct een advocaat in de arm nemen? Neemt u dan in ieder geval per e-mail of telefonisch contact op met onze secretaresse. We nodigen u van harte uit bij ons op kantoor in Utrecht. We garanderen overigens een landelijke dekking zodat we u overal in Nederland kunnen helpen met uw pensioenbelangen.


Comments are closed.