VDGP

Kluizen goede bewaarplaats

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Kluizen goede bewaarplaats

Veel mensen vinden het logisch dat bedrijven over kluizen beschikken, aangezien hier vaak sprake is van het moeten bewaren van contante geldstromen of van bedrijfsgegevens die niet verloren mogen gaan. Maar ook voor particulieren is het zeker aan te raden om een dergelijk object aan te schaffen. Iedereen heeft immers wel iets in huis wat hij of zij zeker niet kwijt zou willen raken. Bij waardevolle zaken, in de zin van dat ze veel geld waard zijn, kun je altijd bang zijn dat je deze kwijtraakt door een inbraak. Door ze in kluizen op te bergen, verklein je het risico wat dat betreft natuurlijk al enorm. Maar ook zaken die niet veel geld representeren kunnen erg waardevol zijn, omdat jij er emotioneel aan gehecht bent. Bijvoorbeeld omdat het de eerste schoentjes van je kind zijn of omdat het gaat om iets wat je nog van je oma hebt gekregen. En wat te denken van foto’s, die wil je toch ook niet kwijtraken? Dit kan uiteraard altijd wel gebeuren in een brand, maar ook bij een inbraak kunnen dergelijke zaken verloren gaan of vernield worden. Berg ze daarom op in kluizen en weet zeker dat je er zoveel mogelijk aan hebt gedaan om ze goed te beschermen!

Verschillende soorten kluizen

Nu is het zo dat er heel veel verschillende soorten kluizen bestaan en het is daarom goed om van tevoren goed na te denken over waar dit object voor jou nu precies aan moet voldoen. Op welke vlakken verschillen ze nu van elkaar? Ze verschillen wat betreft:

  • het formaat dat ze hebben
  • de manier waarop ze geplaatst moeten worden
  • de bescherming die ze bieden
  • de indeling van de binnenkant

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor heel grote kluizen, maar ook voor heel kleine, subtiele varianten. Sommige kun je inbouwen in je muur of op een andere manier soort van verbergen, andere kun je zo los als een kast plaatsen. Daardoor kun je deze gemakkelijk op iedere gewenste plek neerzetten, maar zo is hij natuurlijk ook veel beter zichtbaar. Daarnaast verschilt ook de binnenkant. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld specifiek bedoeld om geld in af te romen, andere zijn bedoeld als wapenkast en weer andere kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. En dan is er nog het belangrijkste verschil, namelijk de bescherming die ze bieden. Sommige kluizen bieden enkel bescherming tegen inbraak, andere alleen tegen brand en weer andere zijn zowel braakwerend als brandwerend.

Welke kluis kiezen?

Uit bovenstaande mag duidelijk zijn geworden dat je dus echt wel wat te kiezen hebt als je een kluis wilt gaan kopen. Het is daarom ook zeker verstandig om je eerst eens te oriënteren op wat er te krijgen is op het gebied van kluizen. Hoe zien de verschillende modellen eruit, wat hebben ze jou te bieden? Wist je bijvoorbeeld dat de brandwerende modellen niet allemaal dezelfde temperaturen kunnen verdragen? Dit is dus ook een puntje om in de gaten te houden. Ook moet je nadenken over de hoeveelheid zaken die je er in op wilt bergen. Gaat het om stapels fotoboeken, dan zul je een groter model willen hebben dan wanneer je enkel wat sieraden er in op wilt bergen. Zo zijn er dus verschillende overwegingen op het moment dat jij gaat bepalen welke van de kluizen voor jou de beste keus zou zijn. Waar je in ieder geval niet over na hoeft te denken, is de plek waar je deze het beste kunt kopen. Het bedrijf Kluizen & Sloten is namelijk dé specialist op dit gebied en je zult bij hen dan ook zeker kunnen vinden wat je zoekt. Voor een goede kluis ga je daarom naar Kluizen & Sloten!


Comments are closed.