VDGP

Jaren 50 kleding of moderne mode?

Home  >>  Mode en Kleding  >>  Jaren 50 kleding of moderne mode?

Houd jij van jaren 50 kleding? Of kies jij liever voor de allerhipste mode of voor een tijdperk daar tussenin? De keus is helemaal aan jou! Er is weinig zo persoonlijk als de kledingstukken die je draagt en het is dan ook zeker niet vreemd om hier de nodige aandacht aan te besteden. Soms wordt dit opgevat als ijdeltuiterij, maar het is belangrijk om jouw eigen stijl te vinden. Om te ontdekken waarin jij je prettig voelt en waarin jij jouw persoonlijkheid het beste kunt laten uitstralen. Of je nu kiest voor jaren 50 kleding of andere mode, het zal altijd voor een bepaalde indruk bij mensen zorgen en het is belangrijk om daarmee rekening te houden. Hoe kom jij over op anderen door de kleren die je draagt? Kunnen ze bijdragen aan wat jij wilt bereiken? Dat is één punt om bij je kledingkeus rekening mee te houden. Een ander punt is dat jij je er natuurlijk gewoon goed in wilt voelen. Jij moet je er bij op je gemak voelen en het moet jou sterken om de dingen te doen die jij graag wilt doen. Het uitkiezen van een outfit is dus niet enkel praktisch, het is niet enkel bedoeld om je lichaam mee te bedekken en warm te houden, maar het kan zoveel andere functies hebben. Kies je voor jaren 50 kleding, dan straal je bijvoorbeeld heel iets anders uit dan wanneer je voor de laatste mode kiest. Dit is iets om ook zeker te overwegen.

Jaren 50 kleding is hieraan te herkennen

Natuurlijk is het zo dat kledingstukken uit verschillende tijdperken allemaal zo hun eigen kenmerken hebben en dat is niet anders als het aankomt op jaren 50 kleding. Echte fashionista’s zien natuurlijk in een oogopslag in welke modestijl iets gemaakt is, maar voor degenen met iets minder kennis op dit gebied zijn er een paar zaken die in het oog gehouden moeten worden en het belangrijkste punt is dat er weer meer aandacht kwam voor de vrouwelijke lichaamsvormen. Dit uitte zich in:

  • nadruk op de boezem
  • het creëren van een wespentaille
  • het gebruik van wijde rokken en plooirokken
  • broeken die de enkels of zelfs de kuiten in het zich lieten

Op deze manier straalde de jaren 50 kleding dus verleidelijkheid uit en gezien de geschiedenis is dat niet zo vreemd. Men had immers net een grote oorlog achter de rug en nu het weer beter ging, wilde men de herwonnen vrolijkheid ook door laten schemeren in de kleren die er gedragen werden. Vele modeontwerpers hebben hieraan natuurlijk bijgedragen, maar een belangrijke rol was weggelegd voor Christian Dior, zijn ontwerpen zijn nog steeds zeer populair. Andere kenmerken van jaren 50 kleding zijn het gebruik van synthetische stoffen, die men niet hoefde te strijken. Zo hielden de dames tijd over voor andere bezigheden.

Kies jij vintage of nieuw?

Als jij graag jaren 50 kleding wilt dragen, dan kun je ervoor kiezen om originele kledingstukken uit deze tijd te kopen of je kiest voor nieuwe kleren die ontworpen zijn in de geest van deze stijl. Wat is nu te prefereren? Dat ligt helemaal aan jezelf! Sommige dames kiezen het liefst voor originele jaren 50 kleding, voor vintage. Het is echter zo dat dit steeds lastiger te krijgen is en dat dit ook steeds duurder wordt. Het is een schaars goed geworden en ondanks dat het dus eigenlijk om tweedehands artikelen gaat, liggen de prijzen hiervoor hoger. Gelukkig kun je ook met een kleiner budget je prima kleden in deze stijl, door te kiezen voor nieuwe mode, ontwerpers kunnen jaren 50 kleding immers prima namaken! Bij Designerskledingwinkel.nl kun je hiervan vele voorbeelden vinden!


Comments are closed.