VDGP

Brandblusser in woning en bedrijf

Home  >>  Beveiliging en Bewaking  >>  Brandblusser in woning en bedrijf

Dat er in instellingen als ziekenhuizen en theaters altijd een brandblusser hangt, dat is voor de meeste mensen inmiddels vanzelfsprekend. Echter is het voor velen minder logisch om deze apparaten ook voor op hun bedrijf of bij hen thuis aan te schaffen. Toch is het echt wel raadzaam om deze wel te hebben. Hoe groot de brand uiteindelijk ook zal worden, deze begint in de meeste gevallen klein (branden als gevolg van een explosie daargelaten). Hoe langer het duurt voordat bluswerkzaamheden gestart worden, hoe meer kans het vuur krijgt om om zich heen te grijpen. Nu doet de brandweer er natuurlijk alles aan om na een melding zo snel mogelijk ter plekke te zijn, maar zij hebben natuurlijk wel altijd te maken met reistijd. Heb jij zelf een brandblusser bij de hand, dan kun je in ieder geval een poging doen om het brandje uit te krijgen. En lukt dit je niet, dan kun je in ieder geval altijd pogen de brand zo klein mogelijk te houden. Als de brandweer dan aankomt, kunnen zij het blussen van jou overnemen. Door zelf al met blussen te beginnen, vergroot je de kans op een relatief goede afloop van het gebeuren en dat is natuurlijk erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je een goede brandblusser in het pand hebt, daarmee verklein je het risico op een verwoestend vuur zoveel mogelijk. bekijk snel de website van Alles Veilig.

Wat voor brandblusser moet je kiezen?

Ga jij je oriënteren op de aanschaf van een brandblusser, dan zul je al snel zien dat er verschillende varianten te krijgen zijn. Zo kun je kiezen voor een:

  • poederblusser
  • koolzuursneeuwblusser
  • schuimblusser

Welke variant moet jij nu hebben? Dat is afhankelijk van de plaats waar deze komt te hangen. Heb jij bijvoorbeeld een snackbar, dan kies je het best voor een zogenaamde vet schuimblusser. Heb jij een werkplaats waarin je veel werkt met hout, papier en textiel, dan kun je zowel met een schuim- als een poederblusser uit de voeten. In een kantooromgeving komt een CO2 brandblusser, ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd, beter van pas. Voordeel hiervan is dat er geen schuim of poeder vrijkomt, wat bijvoorbeeld in de ventilatoren van computers kan gaan kruipen. Daardoor is met dit type de kans groter dat je apparatuur behouden blijft en de schade zo klein mogelijk gehouden wordt. Het is dus raadzaam om je eerst te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en te kijken welk type brandblusser het best past bij jouw specifieke situatie, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent!

Altijd kwaliteit bij Allesveilig.nl

Niet alleen wat betreft het blusmateriaal verschillen de diverse exemplaren van elkaar, het is ook nog zo dat ze verschillen wat betreft inhoud. Hoe groter de brandblusser is, hoe meer je er natuurlijk mee kunt blussen. Maar is het pand maar klein, dan heb je natuurlijk geen grote inhoud nodig. Weet jij nog niet zo goed wat je nodig hebt? Kijk dan eens op Allesveilig.nl. Zij verkopen deze producten en bieden hier ook veel informatie over aan. Zo kun je precies lezen welk soort brandblusser voor welke situatie de beste keuze is. Heb jij nog twijfels over welke variant en inhoud het best bij jou past? Neem dan gewoon even contact met hen op, zij adviseren jou hier graag over. Eén ding kan hoe dan ook met zekerheid gezegd worden en dat is dat je bij Allesveilig.nl altijd blussers van de hoogste kwaliteit vindt. Zij verkopen namelijk alleen de beste merken, zodat je weet dat je echt op het product vertrouwen kunt. Daarom ga je voor de aanschaf van een brandblusser dus naar deze zaak toe!


Comments are closed.