VDGP

Wanneer jij op kantoor werk is een goede werk omgeving zeer belangrijk. Je zit hier namelijk 5 dagen in de week, 8 uur per dag. Mocht de werkomgeving dan niet goed zijn, zal je jezelf snel gaan irriteren aan dingen en zal de productiviteit lager zijn. Dit geldt daarbij ook voor je medewerkers. In dit artikel worden verschillende factoren voor een goede werksfeer doorgenomen. Heb jij er bijvoorbeeld aan gedacht om gebruik te maken van een ergonomisch toetsenbord om de werkhouding te verbeteren?

Een goede temperatuur

De perfecte temperatuur kan een positief effect hebben op de productiviteit, maar is voor iedereen net even anders. Over het algemeen is het op Nederlandse kantoren tussen de 19 en 21 graden. De reden dat de temperatuur een rol speelt in de productiviteit is dat als het te koud is, je lichaam teveel energie nodig heeft om zich op te warmen. Alleen wanneer  het te warm is, je lichaam veel eerder loom en vermoeid wordt. Het is allebei dus niet ideaal om in te werken.

Voorzien van goed licht

Licht is erg belangrijk voor het doen van je werk. Je medewerkers en jij zelf hebben voldoende licht nodig om goed aan de slag te kunnen. Dit geldt voor zowel kunstmatig als daglicht. Zorg er daarom voor dat tijdens de wintermaanden er goede verlichting bij je bureau is, misschien zelfs met een extra bureaulamp

Zorg voor een goede werkhouding

Wanneer jij en je medewerkers veel achter een computer zitten kan het voor komen dat je op den duur last krijgt van lichamelijke klachten. Deze kunnen worden veroorzaakt door een slechte werkhouding, of door het gebruik van verkeerd afgestelde apparatuur en/of het ontbreken van ergonomische hulpmiddelen. Maak daarom gebruik van een ergonomisch toetsenbord samen met een ergonomische muis. Dit zal er voor zorgen dat bepaalde klachten verminderd zullen worden.

Zorg naast goede apparatuur ook voor een verstelbaar bureau. Medewerkers en jij zelf moeten namelijk wel goed recht op kunnen zitten. Anders heeft dit ook een negatief effect op je lichaam.

18 Responses

  1. Pingback: keltec
  2. Pingback: Parasol met voet
  3. Pingback: 다시보기
  4. Pingback: clenbuterol achat
  5. Pingback: buy cc
  6. Pingback: yehyeh.com
  7. Pingback: sidegra
  8. Pingback: superkaya88 login
  9. Pingback: bonanza178
  10. Pingback: spin238

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *