VDGP

Het kan om verschillende redenen interessant zijn om huisvesting van arbeidsmigranten te overwegen. Zo zijn er woningcorporaties die hun lege panden verhuren aan arbeidsmigranten, om bijvoorbeeld het kraken van de panden tegen te gaan. Bij het verhuren van een huurwoning wordt vaak gekeken naar het inkomen van een arbeidsmigrant. Een woningcorporatie moet er immers zeker van zijn, dat de huur van deze woning betaald kan worden. Vaak gebeurt dit niet rechtstreeks, maar via een tussenpersoon. Deze tussenpersoon koppelt de te huur staande woningen aan de arbeidsmigrant.

Particulier huizen verhuren aan arbeidsmigranten

Niet alleen woningcorporaties verhuren woningen aan arbeidsmigranten in Nederland. Ook al particuliere verhuurder kan het interessant zijn om deze groep mensen te bedienen met huurwoningen of losse kamers. Veel van deze verhuurders hebben zich verenigd in de Vereniging Huisvesters Arbeidsmigranten. Het kan slim zijn om je hier zelf ook voor aan te melden. Zo blijf je op de hoogte van de laatste regelgeving op het gebied van de verhuur van ruimtes aan arbeidsmigranten. Je wilt immers voorkomen dat je tegen hoge boetes aanloopt, als blijkt dat je niet aan deze regels voldoet.

Voldoe aan de normen voor kwaliteit huisvestiging

De regels die gelden voor de verhuur van panden of ruimtes aan arbeidsmigranten zijn onder meer gefocust op de kwaliteitsnormen. Een pand moet aan verschillende regels voldoen om verhuurd te mogen worden. Deze regels hebben onder meer betrekking op de privacy die aan arbeidsmigranten gegund wordt, op de sanitaire voorzieningen binnen het pand, de hygiëne en de veiligheid. Op internet vind je een overzicht van deze normen. Zo kun je controleren of je eigen panden aan deze normen voldoen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verhuur van een ruimte aan een externe partij uit te besteden. Zo hoef je zelf niet te achterhalen of je aan alle regels voldoet.

15 Responses

  1. Pingback: 뉴토끼
  2. Pingback: alpha88 pc
  3. Pingback: norwood sawmill
  4. Pingback: 무료웹툰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *