VDGP

Het milieu is een hot item over de hele wereld, steeds meer mensen en bedrijven proberen zoveel mogelijk stappen te ondernemen om minder energie te verbruiken, zo zijn autofabrikanten ontzettend druk bezig om auto’s op elektriciteit door te ontwikkelen. Maar ook in gewone kantoorgebouwen wordt er steeds meer gedaan om te bezuinigen, waarop wordt nou het meeste bezuinigd en hoe kunt u dat doen?

De apparaten

Er zijn in een kantoor waarschijnlijk veel verschillende apparaten staan die stroom verbruiken, denk aan PC’s, laptops, printers en andere vergelijkbare apparaten, airco’s, schermen, koffiezetapparaten, magnetrons etc. Als u een nieuw apparaat aanschaft let dan goed op het verbruik, probeer altijd energiezuinige apparaten aan te schaffen. Let er ook goed op dat als apparaten niet gebruikt worden dat deze uit worden gezet en niet op een standby modus, ook hierin gebruiken ze nog veel sluipstroom.

Verlichting

LED verlichting heeft de laatste jaren veel stappen gemaakt. De eerste LED verlichting had een zeer onprettige kleur wat de sfeer niet ten goede kwam. Echter kan je LED nu in alle kleuren krijgen. De investering in LED is relatief laag en verdien je meestal in twee jaar al terug, probeer dus zo snel mogelijk over te gaan op LED kantoorverlichting. Overgaan op LED doet al veel voor je energierekening, maar probeer er ook op te letten om de verlichting uit te doen in ruimtes die niet gebruikt worden en het wordt aangeraden om gebruik te maken van bewegingssensoren in ruimtes zoals toiletten of vergaderzalen.

Printen

Iedereen kent wel de verhalen over hele hectares regenwoud die gekapt worden, hoewel papier een relatief kleine gebruiker is van hout heeft het er wel effect op. Probeer daarom ook zoveel mogelijk digitaal te werken en let op wat je allemaal print. Als u als bedrijf toch veel moet printen, probeer dan dun papier te kopen of milieuvriendelijk papier met een FSC of PEFC keurmerk. 

Airco

De airco gebruikt veel energie, toch is het in de zomer vaak nodig om een goed werkklimaat te hebben, te warm is immers niet fijn. Dit geldt ook voor de verwarming in de winter. Probeer ervoor te zorgen dat alle deuren en ramen dicht gehouden worden als de airco of verwarming aan staat.

Personeel

Probeer uw personeel erop te laten letten dat ze overbodige apparaten en verlichting uitzetten en dat ze ramen en deuren dicht doen als de airco aan staat. U kunt er immers niet constant zelf achterna zitten. Dit is de goedkoopste oplossing om verandering in uw energierekening te kunnen zien.

12 Responses

  1. Pingback: ริช88
  2. Pingback: 토렌트
  3. Pingback: more
  4. Pingback: ขออย

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *